Особливості правового регулювання розірвання шлюбу у праві деяких зарубіжних країн - Драгомирова, Юлія Василівна (Одеса, 2018)
Головною метою статті є аналіз особливостей правового регулювання розірвання шлюбу за національним правом зарубіжних країн. Визначення порядку розірвання шлюбу, підстав та правових наслідків. Особливу увагу було приділено порівняльноправовій характеристиці норм зарубіжного законодавства та правовому регулюванню розірванню шлюбу за законодавством України.
Драгомирова Ю. В. Особливості правового регулювання розірвання шлюбу у праві деяких зарубіжних країн / Ю. В. Драгомирова // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 28. – С. 74-77.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; подружжя; правове регулювання; розірвання шлюбу; правові наслідки; розподіл майна; гарантії реалізації прав; правовий статус; spouses; legal regulation; divorce; legal consequences; division of property; guarantees of the realization of rights; legal status