Мирова угода сторін у цивільному судочинстві України: постановка проблеми - Соколянський, Д. В.; Соколянский, Д. В.; Sokolyanskyy, D. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті визначені поняття і правова природа мирової угоди у цивільному процесуальному праві України. Виходячи із визначення цивільно-правового договору наведено співвідношення мирової угоди із правочином, визначений порядок укладення мирової угоди та особливості, пов'язані з можливістю її зміни, розірвання та примусового виконання.
Соколянський Д. В. Мирова угода сторін у цивільному судочинстві України: постановка проблеми / Д. В. Соколянський // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 348-353.
Keywords: мирова угода; провадження у суді першої інстанції; цивільне судочинство; мирова угода; провадження у суді першої інстанції; цивільне судочинство; amicable agreement; legal procedure in a court of original jurisdiction; civil procedure