Адміністрування митних платежів : навчально-методичний посібник - Батанова, Л. О.; Батанова, Людмила Олександрівна; Batanova, Liudmyla O.; Карпенко, Ганна Леонідівна; Карпенко, Г. Л.; Karpenko, Hanna L.; Коваль, Наталія Олексіївна; Коваль, Н. О.; Koval, Natalia O. (Чернівці, 2018)
Навчально-методичний посібник містить навчально-методичні матеріали з навчальної дисципліни «Адміністрування митних платежів»: структуру навчальної дисципліни, тематичний план, робоча програма курсу, практичні завдання, теми рефератів, питання на іспит, рекомендована література та нормативно-правові акти, які дозволять студентам краще засвоїти, закріпити та систематизувати вивчений матеріал. Навчально-методичний посібник «Адміністрування митних платежів» надасть глибокі знання сутності та значення митному оподаткуванню та адмініструванням митних платежів, що справляються при переміщенні товарів через митний кордон України тощо. Надасть можливість вивчити поняття, форми та ознаки адміністрування митних платежів, суб’єкти, об'єкти та база митного оподаткування, порядок справляння митних платежів та контролю за їх справлянням, розглянути порядок притягнення до відповідальності за порушення у сфері митного оподаткування та судову практику вирішення спорів, пов'язаних із адмініструванням митних платежів тощо. Навчально-методичний посібник буде корисним студеніам юридичних та економічних вузів, вивчаючих дисципліни «Адміністрування митних платежів», «Митне право»; магістрам, аспірантам, викладачам, науковим співробітникам. Питання, що розглянуті у посібнику можуть бути корисними для посадових осіб органів доходів і зборів, уповноважених на здійснення адміністрування митних платежів, а також усіх, хто цікавиться питаннями митного оподаткування.

The educational and methodological manual contains educational and methodological materials from educational discipline "Administration of customs payments": the structure of the educational disciplines, thematic plan, work program of the course, practical tasks, topics essays, exam questions, recommended literature and legal acts, which will allow students to better assimilate, consolidate and systematize the studied material. The educational and methodological guide "Customs Payments Administration" will provide in-depth knowledge of the essence and importance of customs taxation and customs administration payments made during the movement of goods across the customs border of Ukraine, etc. It will provide an opportunity to study the concepts, forms and features of the administration of customs payments, entities, objects and the basis of customs taxation, the procedure for making customs payments and control over their implementation, consider the procedure for prosecution for violations in the field of customs taxation and judicial practice of dispute resolution, related to the administration of customs payments, etc. The educational and methodical manual will be useful for students of law and of economic universities studying the disciplines "Customs Payments Administration", "Customs right"; masters, graduate students, teachers, researchers. The question is what considered in the manual may be useful for officials of revenue authorities and fees, authorized to carry out the administration of customs payments, as well as all those who is interested in customs taxation issues.
Батанова Л. О. Адміністрування митних платежів : навч.-метод. посіб. (для студентів денної та заочної форм навчання) / Л. О. Батанова, Г. Л. Карпенко, Н. О. Коваль. - Чернівці, 2018. - 88 с.
Keywords: інститут адміністрування митних платежів; мито та особливості оподаткування; митні платежі; акцизний податок та податок на додану вартість; оподаткування товарів, що переміщуються кордон України; institute of administration of customs payments; customs duty and taxation features; customs payments; excise tax and value added tax; taxation of goods moving across the border of Ukraine