Реальні договори в цивільному праві України - Яворська, О. С.; Яворская, А. С.; Yavorska, O. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
Автор аналізує момент укладення договору залежно від його конструкції як реального чи консенсуального та момент набуття права власності за такими договорами, зокрема, на підставі аналізу норм про договори ренти та довічного утримання (догляду).
Яворська О. C. Реальні договори в цивільному праві України / О. С. Яворська // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук.пр. /редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 169-175.
Keywords: консенсуальний, реальний договір; рента; довічне утримання (догляд); консенсуальный, реальный договор; рента; пожизненное содержание (уход); real contract; consensual contract; rent; life maintenance