ПРИНЦИП РІВНОСТІ ТА РЕЖИМИ КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ - Tulyakov, Vyacheslav A.; Tuliakov, Viacheslav O.; Туляков, В. О.; Туляков, Вячеслав Олексійович (Національний університет "Одеська юридична академія"; Юридика, 2023)
Вказано на необхідність узгодження вимог щодо реалізації принципу рівності та існуючих в сучасних реаліях кримінально-правових режимів Всебічно проаналізовано поняття "кримінально-правовий режим". Наведено характеристики деяких загальних, спеціальних та особливих (емерджентних) кримінально-правових режимів. Запропоновано авторську редакцію п. 2 ст. 1.2.3 Проекту КК України з урахуванням представленого аналізу. Вказано на доцільність доповнення КК України додатком із переліченням відповідних міжнародних договорів, що впливають на реалізацію кримінальної відповідальності та/або змінюють відповідні кримінально-правові режими.
Туляков В. О. Принцип рівності та режими кримінально-правового регулювання // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніхта технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг.ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 2. – С. 175-181.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; рівність; режим правового регулювання; кримінальні засоби; євроінтеграція; санкції; equality; legal regulation regime; criminal remedies; European integration; sanctions