Сутність оперативно-розшукової діяльності та її співвідношення з негласною слідчою діяльністю - Самойленко, Олена Анатоліївна; Самойленко, Елена Анатольевна; Samoilenko, Olena A.; Узкий, О. О.; Узкий, О. О.; Uzkyi, O. O. (My University, 2014)
Статтю присвячено дослідженню сутності оперативно-розшукової діяльності та визначенню її співвідношення з негласною слідчою діяльністю. У статті містяться теоретичні положення щодо основних значень цих понять. Аналізуються ознаки, які дають змогу свідчити про те, що загалом вони збігаються за своїм змістом і доповнюють одна одну. В роботі автори стверджують, що негласна слідча діяльність у межах слідчої (розшукової) дії є одним з основних та найефективніших інструментів доказування на досудовому розслідуванні, способом отримання (збирання) та перевірки доказів, що носить активний пошуковий характер для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, а отже і виконання завдань кримінального судочинства.

Статья посвящена исследованию сущности оперативно-розыскной деятельности и определению ее соотношения с негласной следственной деятельностью. В статье содержатся теоретические положения относительно основных значений этих понятий. Анализируются признаки, позволяющие говорить о том, что в целом они совпадают по своему содержанию и дополняют друг друга. В работе авторы утверждают, что негласная следственная деятельность в пределах следственных (розыскных) действий является одним из основных и эффективных инструментов доказывания на досудебном расследовании, способом получения (сбора) и проверки доказательств, носит активный поисковый характер для установления обстоятельств, имеющих значение для уголовного производства, а следовательно и выполнение задач уголовного судопроизводства.

The article studies the nature of operational activities and defining its relationship with the tacit investigative activities. This paper contains theoretical positions on key values of these concepts. Analyzed features that allow you to indicate that they are generally the same in terms of content and complement each other. In this paper, the authors argue that tacit investigative activities within the investigative (detective) action is one of the main and most effective tools of proof at the pretrial investigation method of obtaining (cleaning) and verifying evidence is an active search for the nature ofthe facts relevant to the criminal proceedings, and thus the tasks of criminal justice
Самойленко О. А. Сутність оперативно-розшукової діяльності та її співвідношення з негласною слідчою діяльністю / О. А. Самойленко // Порівняльно-аналітичне право. – 2014. – № 3. – С. 213-216.
Keywords: оперативно-розшукова діяльність; ознаки; законодавство; негласні слідчі (розшукові) дії; оперативні підрозділи; докази; кримінальне провадження; оперативно-розыскная деятельность; признаки; законодательство; негласные следственные (розыскные) действия; оперативные подразделения; доказательства; уголовное производство; operational-search activity; signs; legislation; covert investigative (detective) actions; operational units; evidence and criminal procedure