Соціальні мережі як джерело криміналістичних слідів: інноваційні методи розслідування трафікінгу - Гончарук, Владислава; Гончарук, В.; Honcharuk, Vladyslava (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах розглянуто особливості використання соціальних мереж як джерела криміналістичних слідів при розслідуванні трафікінгу. Проаналізовано інноваційні методи у виявленні та розслідуванні торгівлі людьми. Акцентовано увагу на ролі штучного інтелекту при ідентифікації жертв та трафікерів, прогнозуванні ризиків та формуванні нових стратегій протидії вербуванню та експлуатації осіб у цифровому середовищі. The abstracts examine the specifics of using social networks as a source of forensic evidence in trafficking investigations. Innovative methods in the detection and investigation of human trafficking are analyzed. Emphasis is placed on the role of artificial intelligence in identifying victims and traffickers, predicting risks, and developing new strategies to counter the recruitment and exploitation of individuals in the digital environment.
Гончарук В. Соціальні мережі як джерело криміналістичних слідів: інноваційні методи розслідування трафікінгу. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 387-390. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33570
Keywords: трафікінг; криміналістичний слід; соціальні мережі; розслідування; інноваційні методи; торгівля людьми; протидія експлуатації; штучний інтелект; trafficking; forensic evidence; social networks; investigation; innovative methods; human trafficking; countering exploitation; artificial intelligence