Конституційні принципи нормативно-правового регулювання реформування органів прокуратури в Україні - Чаплинська, Ю. А.; Чаплинская, Ю. А.; Chaplynska, Yu. A. (Одеса : Гельветика, 2018)
У статті на основі аналізу поглядів учених і норм чинного законодавства України визначено та розглянуто конституційні принципи нормативно-правового регулювання реформування органів прокуратури в Україні. Наголошено на важливості визначення й реалізації конституційних засад нормативно-правового регулювання реформування органів прокуратури, адже саме вони визначають пріоритетні та найбільш важливі основи проведення таких реформ.

Конституционные принципы нормативно-правового регулирования реформирования органов прокуратуры в Украине. В статье на основе анализа взглядов ученых и норм действующего законодательства Украины определены и рассмотрены конституционные принципы нормативно-правового регулирования реформирования органов прокуратуры в Украине. Отмечена важность определения и реализации конституционных принципов нормативно-правового регулирования реформирования органов прокуратуры, ведь именно они определяют приоритетные и наиболее важные основы проведения таких реформ.

Constitutional principles of statutory regulation of prosecution agencies reform in Ukraine. In the article, based on the analysis of views of scientists and the norms of the current legislation of Ukraine, the constitutional principles of regulatory and legal regulation of the reform of the prosecutor’s offices in Ukraine are defined and considered. It was emphasized that it is important to define and implement the constitutional principles of regulatory and legal regulation of the prosecutor’s office reform, since they determine the priority and most important bases for carrying out such reforms
Чаплинська Ю. А. Конституційні принципи нормативно-правового регулювання реформування органів прокуратури в Україні / Ю. А. Чаплинська // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 80 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 208-213.
Keywords: Конституція України; принципи; конституційні принципи; нормативно-правове регулювання; реформування; прокуратура; Конституция Украины; конституционные принципы; нормативно-правовое регулирование; реформирование; прокуратура; Constitution of Ukraine; principles; constitutional principles; normative-legal regulation; reformation; prosecutor’s office