Нульсуфіксальні віддієслівні іменники зі значенням дії/процесу та стану в художніх текстах І. Франка - Коновалова, О. С.; Коновалова, Оксана; Konovalova, O. S. (My University, 2016)
У статті на матеріалі поетичних і прозових творів І. Франка досліджено словотвірний, семантичний та стилістичний потенціал нульсуфіксальних лексем з опредметненим значенням дії/процесу та стану. Систематизовано похідні субстан- тиви на основі співвідношення твірних і похідних основ та лексичної семантики в художньому мовленні письменника. Описано основні семантичні групи, з’ясовано морфонологічні зміни в процесі словотворення. Ключові слова: девербатив, транспозиція, мотивація, семантичні відношення, словотворчий афікс, морфонологічні перетворення, стилістичний потенціал.

In the article on material of poetic and prosaic works of I. Franko word-formation, semantic and stylistic potential of naughtsuffixal lexemes is investigational with the noun value of the action/process and the status. The derivatives of substantives are systematized of the basis of correlation of formative and derivative bases and lexical semantics in the artistic broad casting of writer. Basic semantic groups are described, morphonological changes in the process of word-formation are clarified. Key words: deverbatyv, transposition, motivation, semantic relations, derivational affix, morphological
Коновалова О. С. Нульсуфіксальні віддієслівні іменники зі значенням дії/процесу та стану в художніх текстах І. Франка / О. С. Коновалова // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 8. - С. 95-101.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; девербатив; транспозиція; мотивація; семантичні відношення; словотворчий афікс; морфонологічні перетворення; стилістичний потенціал; deverbatyv; transposition; motivation; semantic relations; derivational affix; derivational affix; derivational affix; morphological transformation; stylistic potential