Аксіологічні характеристики англомовних прислів’їв: питання теорії - Шепітько, С. В.; Шепітько, Світлана Віталіївна; Shepitko, S. V. (Одеса, 2016)
У процесі розвитку свідомості людина формує своє уявлення про світ, дає оцінку реаліям і фактам дійсності, розставляє ціннісні пріоритети. Ці процеси відображаються в мові, зокрема в пареміологічному корпусі, який є універсальним джерелом інформації щодо різноманітності аксіологічних характеристик та їх особливостей, узагальнених у статті.

In the process of personality development man forms his idea of world, evaluates realia and phenomena, arrange priorities. These processes are reflected in language, namely in its paremias, which are the source of information about diversity of axiological characteristics and their peculiarities that are the topic of the article.
Шепітько С. В. Аксіологічні характеристики англомовних прислів’їв: питання теорії / С. В. Шепітько // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 114-117.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; оцінність; оцінка; аксіологічна характеристика; прислів’я; value; evaluation; axiological characteristics; proverb