Міжнародно-правовий базис цифрової трансформації портової галузі - Насарая, Артем Валерійович; Насарая, А. В.; Nasaraia, Artem V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Упродовж останніх десятиліть сформувався комплексний міжнародно-правовий базис цифрової трансформації морської галузі, ключову роль у формуванні якого відіграє ІМО. Еволюція положень FAL Convention свідчить про поступовий перехід від фрагментарної цифровізації адміністративних процедур до формування інтегрованих цифрових екосистем морської логістики.
Насарая А. В. Міжнародно-правовий базис цифрової трансформації портової галузі. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 307-310. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33115
Keywords: цифровізація; правове регулювання; міжнародні стандарти; морська діяльність; портова діяльність; «розумні» порти; морське єдине вікно; уніфікація портових процедур; digitalization; legal regulation; international standards; maritime activities; port activities; «smart» ports; maritime single window; unification of port procedures