Правове регулювання інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності органів державної фіскальної служби - Рачинський, Руслан Михайлович; Рачинський, Р. М.; Рачинский, Руслан Михайлович; Rachynskyi Ruslan M.; Rachynskyi, R. M. (Одеса : Гельветика, 2019)
У статті досліджено сутність поняття інформаційно-аналітичного забезпечення. Розглянуто форми подання інформації контролюючим органам (періодично або за письмовим запитом). Досліджено порядок періодичності подання інформації такими суб’єктами: органами місцевого самоврядування; центральними органами виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин та у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно; органами внутрішніх справ; органами державної статистики; Державною митною службою; Національним банком України, банками та іншими фінансовими установами; Пенсійним фондом України. Досліджено спосіб отримання інформації контролюючими органами за їх запитом, вивчено підстави надсилання платникові податку запиту щодо надання інформації. Виявлено проблеми щодо захисту інформації, що міститься в інформаційних ресурсах.

Правовое регулирование информационно-аналитического обеспечения деятельности органов государственной фискальной службы. В статье исследована сущность понятия информационно-аналитического обеспечения. Рассмотрены формы представления информации контролирующим органам (периодически или по письменному запросу). Исследован порядок периодичности представления информации такими субъектами: органами местного самоуправления; центральными органами исполнительной власти, реализующими государственную политику в сфере земельных отношений и в сфере государственной регистрации прав на недвижимое имущество; органами внутренних дел; органами государственной статистики; Государственной таможенной службой; Национальным банком Украины, банками и другими финансовыми учреждения-ми; Пенсионным фондом Украины. Исследован способ получения информации контролирующими органами по их запросу, изучены основания направления налогоплательщику запроса о предоставлении информации. Выявлены проблемы относительно защиты информации, содержащейся в информационных ресурсах.

Legal regulation of information and analytical provision of activities of bodies of the state physical service. The essence of the notion of information-analytical support is explored in the article. The forms of submission of information to the controlling bodies are considered (periodically or at a written request). The order of periodicity of submission of information by the following subjects is investigated: local self-government bodies is investigated; central executive authorities, implementing state policy in the field of land relations and in the field of state registration of real rights to real estate; the bodies of internal affairs; state statistics bodies; the State Customs Service; the National Bank of Ukraine, banks and other financial institutions; the Pension Fund of Ukraine. The method of obtaining information by the controlling authorities at their request was investigated, the reasons for sending a request for information to the taxpayer were studied. Problems were found regarding the protection of information contained in information resources.
Рачинський Р. М. Правове регулювання інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності органів державної фіскальної служби / Р. М. Рачинський // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 23 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2019. – C. 108-119.
Keywords: правове регулювання; інформаційно-аналітичне забезпечення; контролюючі органи; платник податків; письмовий запит; правовое регулирование; информационно-аналитическое обеспечение; контролирующие органы; налогоплательщик; письменный запрос; legal regulation; information and analytical support; control of bodies; taxpayer; written request