Правова кваліфікація суперечки у міжнародному риболовному праві - Богданова, Є. В.; Богданова, Е. В.; Bogdanova, E. V. (Одеса, 2010)
Автор у статті стверджує. що суперечка у міжнародному риболовному праві (МРП) у загальному вигляді являє собою вид конфліктних правовідносин між суб’єктами міжнародного права (МП), що виникають у сфері міжнародної риболовної діяльності та з приводу неузгодженості правових позицій відповідних сторін. Її правова кваліфікація включає питання чинного для окремого ПВК правового порядку регулювання МЖПР (загального і/або спеціального), конфліктуючих сторін або зацікавлених суб’єктів, їхніх претензій та правових позицій (обґрунтувань), а також, безперечно, безпосереднього об’єкту правовідносин, що виникли.
Богданова Є. В. Правова кваліфікація суперечки у міжнародному риболовному праві / Є. В. Богданова // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П.Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 257-259.
Keywords: міжнародне риболовне право; суперечки в міжнародному риболовному праві; международное рыболовное право; споры в международном рыболовном праве; international fishing law; disputes in the international fishing right