Узагальнені альфа-геодезичні та кубічні деформації в інформаційній геометрії - Черевко, Євген Володимирович; Черевко, Є. В.; Cherevko, Yevhen V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Ексстремалі розглянутого лагранжіана можна трактувати як природне узагальнення α-геодезичних, яке зберігає їхню інтерпретацію у термінах інформаційної геометрії, але водночас розширює клас допустимих траєкторій, забезпечуючи більш точний і гнучкий інструмент для аналізу складних статистичних моделей і алгоритмів обробки даних.
Черевко Є. В. Узагальнені альфа-геодезичні та кубічні деформації в інформаційній геометрії. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 552-554. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33202
Keywords: інформаційна геометрія; альфа-геодезичні; метрика Фішера; дивергенція; лагранжіан; екстремаль; information geometry; alpha-geodesic; Fisher metric; divergence; Lagrangian; extremal