Спеціальні кримінально-правові заходи - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, Александр Васильевич; Kozachenko, Oleksandr V. (My University, 2013)
Досліджуються основні юридичні характеристики кримінально-правових заходів, передбачених санкціями окремих статей Особливої частини Кримінального кодексу України. Визначаються суттєві та змістовні особливості спеціальних кримінально-правових заходів та вносяться пропозиції відносно оптимізації їх нормативного визначення та практики застосування.

Исследуются основные юридические характеристики уголовно-правовых мер, предусмотренных санкциями отдельных статей особенной части Уголовного кодекса Украины. Определяются сущностные и содержательные характеристики специальных уголовно-правовых мер и вносятся предложения относительно оптимизации их нормативного определения и практики применения.

In this article research the main legal characteristics of the criminal and legal measures provided by sanctions of separate articles of special part of the criminal code of Ukraine. Defined the intrinsic and substantial characteristics of special criminal and legal measures are defined and offers concerning optimization of their normative definition and practice of application.
Козаченко О.В. Спеціальні кримінально-правові заходи / О.В. Козаченко // Актуальні проблеми політики – 2013 : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, НУ "ОЮА". - Одеса, 2013. - Вип. 49. - С. 209-218.
Keywords: кримінально-правові заходи; спеціальні кримінально-правові заходи; спеціальна конфіскація; позбавлення спеціального права; уголовно-правовые меры; специальные уголовно-правовые меры; специальная конфискация; лишение специального права; criminal law measures; a special criminal law measures; special confiscation; deprivation of a special right