Лексичні особливості англійської мови права - Шевченко-Бітенська, Олена Валентинівна; Шевченко-Бітенська, О. В.; Shevchenko-Bitenska, Olena V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Англійська мова права постає як унікальна гетерогенна система, де історично зумовлений консерватизм органічно поєднується з жорстким функціональним прагматизмом сучасного глобалізованого дискурсу. Дослідження підтвердило, що специфіка юридичної англійської визначається не лише високою термінологічною щільністю та прагненням до семантичної ізосемії, а й глибокою інтертекстуальною залежністю від прецедентної правової традиції.
Шевченко-Бітенська О. В. Лексичні особливості англійської мови права. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 581-584. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33096
Keywords: юридична англійська (Legal English); юридичний дискурс; термінологічна ізосемія; системна асиметрія; юридична полісемія; Legal English; legal discourse; terminological isosemy; systemic asymmetry; legal polysemy