Почеркознавство в цифрову епоху: від класичних ознак до нових моделей ідентифікації - Савчук, Олена Юріївна; Савчук, О. Ю.; Savchuk, Olena Yu. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
В тезах досліджено зміну ознак почерку під впливом цифровізації та її вплив на достовірність експертного висновку. Визначено напрями формування підходів, що забезпечують стійку ідентифікацію підписів у цифровому середовищі. The study examines changes in handwriting features under digitalization and their impact on the reliability of expert conclusions. It outlines approaches that ensure stable signature identification in a digital environment.
Савчук О. Почеркознавство в цифрову епоху: від класичних ознак до нових моделей ідентифікації. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 110-113. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33446
Keywords: почеркознавство; ідентифікація; підпис; handwriting analysis; identification; signature