Поняття та елементи механізму адміністративно-правового забезпечення обігу та застосування зброї в Україні - Діденко, С. В.; Диденко, С. В.; Didenko, S. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті доведено, що механізм адміністративно-правового забезпечення обігу та застосування зброї - це процес упорядкування суспільних відносин, що складаються у сфері обігу та застосування зброї, стосовно системи правових засобів, які забезпечують законні права та інтереси суб'єктів таких відносин. Ці засоби є гарантом публічних суспільних інтересів, і завдяки їм визначається поведінка суб'єктів адміністративного права, що здійснюється за допомогою норм адміністративного права, актів застосування права й адміністративної діяльності суб'єктів публічної адміністрації зі втілення їх у життя (форми та методи), а також принципів адміністративного права, тлумачення норм адміністративного права, адміністративно-правового статусу, адміністративно-правових режимів та адміністративних процедур.
Діденко С. В. Поняття та елементи механізму адміністративно-правового забезпечення обігу та застосування зброї в Україні / С. В. Діденко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 463-469.
Keywords: елементи механізму забезпечення; застосування зброї; зброя; механізм адміністративно-правового забезпечення; обіг зброї; механизм административно-правового обеспечения; оборот оружия; оружие; применения оружия; элементы механизма обеспечения; circulation of weapons; mechanism of administrative and legal support; elements of provide mechanism; use of weapons; weapons