Філософська герменевтика та її застосування на прикладі «Прав, за якими судиться малоросійський народ» 1743 року - Остапенко, Тимур Олександрович; Остапенко, Тимур Александрович; Ostapenko, Timur (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
This article analyzes the role and importance of the hermeneutic method of interpretation of the outstanding rights' monument — «Rights, by which is the Little Russian people judged» in 1743. It provides basic examples of the method of legal hermeneutics in the interpretation of the content of this legal act.
Остапенко Т. О. Філософська герменевтика та її застосування на прикладі «Прав, за якими судиться малоросійський народ» 1743 року / Т. О. Остапенко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ;МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 67. - С. 193-200.
Keywords: герменевтика; правова система; кодифікація права; застосування права; тлумачення права; «Права, за якими судиться малоросійський народ» 1743 р.; hermeneutics; legal system; the codification of law; application of the law; the interpretation of law; «Rights, by which is the Little Russian people judged» in 1743