Кондикційні зобов’язання за цивільним законодавством України та проектом загальної довідкової системи (DCFR): порівняльно-правовий аналіз - Некіт, Катерина Георгіївна; Некит, Екатерина Георгиевна; Nekit, Ekaterina G. (My University, 2016)
У статті досліджено особливості правового регулювання кондиційних зобов’язань за цивільним законодавством України, деяких європейських країн та Проектом загальної довідкової схеми (DCFR). Визначено спільні риси та відмінності у підходах європейського та українського законодавців до правового регулювання зобов’язань з безпідставного збагачення.

В статье исследованы особенности правового регулирования кондикционных обязательств по гражданскому законодательству Украины, некоторых европейских стран и Проекту общей справочной схемы (DCFR). Выявлены сходства и различия в подходах европейского и украинского законодателей к правовому регулированию обязательств из неосновательного обогащения.

The article is dedicated to investigation of the main features of the legal regulation of condictions under the civil legislation of ukraine, some european countries and the Draft Common Frame of Reference (DCFR). similarities and distinctions in the european and ukrainian legislators approaches to legal regulation of obligations due to unjust enrichment are revealed.
Некіт К. Г. Кондикційні зобов’язання за цивільним законодавством України та проектом загальної довідкової системи (DCFR): порівняльно-правовий аналіз / К. Г. Некіт // Вісник Південного регіонального центру Національної академії правових наук України. - 2016. - №8. - С. 60-67.
Keywords: кондиція; кондиційні зобов’язання; безпідставне збагачення; безпідставно набуте майно; збереження майна; правова підстава; кондикция; кондикционные обязательства; неосновательное обогащение; неосновательно приобретенное имущество; сбережение имущества; правовое основание; condiction; unjustified enrichment; property acquired or saved unjustly; grounds established by the law