Методичні вказівки до практичних робіт та самостійного вивчення дисциплін «Охорона праці та безпека життєдіяльності», «Безпека життєдіяльності та основи охорони праці» для студентів технічних та економічних спеціальностей денної та заочної форми навчання - Жигулін, Олександр Андрійович (Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2018)
Для дослідження процесів та формування практичних навичок з навчальних дисципліни «Охорона праці та безпека життєдіяльності», «Безпека життєдіяльності та основи охорони праці» студентами технічних та економічних спеціальностей. Методичні вказівки націлені на засвоєння знань за темами навчальних курсів: категорійно-понятійний апарат з безпеки життєдіяльності, природні, техногенні та соціально-політичні небезпеки, менеджмент безпеки, законодавчі і нормативні акти з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, аналіз травматизму та розслідування аварій і нещасних випадків, мікрокліматичні умови праці, шум і вібрація, освітлення, випромінювання, пил, якість повітря, електро-, пожежо- та травмо безпека на підприємстві та особливості дії шкідливих і небезпечних факторів охорони праці на життєдіяльність людини.
Жигулін О. А. Методичні вказівки до практичних робіт та самостійного вивчення дисциплін «Охорона праці та безпека життєдіяльності», «Безпека життєдіяльності та основи охорони праці» для студентів технічних та економічних спеціальностей денної та заочної форми навчання / О. А. Жигулін. - Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2018. - 183 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31363
Keywords: Нормативні акти з охорони праці; Травматизм та розслідування аварій і нещасних випадків; Мікрокліматичні умови праці; Шум і вібрація; Освітлення; Випромінювання; Якість повітря; Пожежна безпека