Інтеграція вітчизняного громадянського суспільства у глобальну систему співпраці - Наумкіна, Світлана Михайлівна; Наумкіна, С. М.; Наумкина, Светлана Михайловна; Naumkina, Svitlana M.; Нерубащенко, І. А.; Нерубащенко, И. А.; Nerubashchenko, I. A. (Одеса: Фенікс, 2017)
Розглядаються українські громадські структури в контексті міжнародних ініціатив. Показано, що українські організації є учасниками, але недостатньо ініціюють проекти для різноманітних акторів глобального громадянського суспільства, являючись лише реципієнтами міжнародних ініціатив. Підкреслюється, що вітчизняні фонди, структури, рухи спрямовують громадську активність на діяльність всередині країни, а не поза її межами. У той же час під впливом зовнішніх чинників в останні роки відбувається трансформація вітчизняних громадянських інститутів у відповідності з новими стандартами та принципами діяльності.

Рассматриваются украинские общественные структуры в контексте международных инициатив. Показано, что украинские организации являются участниками, но недостаточно инициируют проекты для различных актеров глобального гражданского общества, являясь лишь реципиентами международных инициатив. Подчеркивается, что отечественные фонды, структуры, движения направляют общественную активность на деятельность внутри страны, а не за ее пределами. В то же время под влиянием внешних факторов в последние годы происходит трансформация отечественных гражданских институтов в соответствии с новыми стандартами и принципами деятельности.

Ukrainian social structures are considered in the context of international initiatives. It is shown, that Ukrainian organizations are participants, but not enough initiate projects for various actors of global civil society, being only recipients of international initiatives. It is emphasized, that domestic funds, structures and movements direct social activity to activities within the country, and not beyond its borders. At the same time, under the influence of external factors, in recent years there has been a transformation of domestic civil institutions in accordance with new standards and principles of activity.
Наумкіна С. М. Інтеграція вітчизняного громадянського суспільства у глобальну систему співпраці / С. М. Наумкіна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 189-199.
Keywords: глобальне громадянське суспільство; глобалізація; інтеграція українського громадянського суспільства; співпраця; глобальное гражданское общество; глобализация; интеграция украинского гражданского общества; сотрудничество; global civil society; globalization; integration of Ukrainian civil society; cooperation; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences