Понятие достоверности информации в социологическом опросе и условия ее достижения - Гумматова, Л. А.; Hummatova, L. A.; Ахмедов, Б. А.; Ahmedov, B. A. (My University, 2017)
Статья посвящена актуальной проблеме – анализу условий достоверности информации в социологическом опросе. В ней приводятся подходы к определению понятий достоверности, надежности, вероятности, проводится грань между ними, а также выявляются трудности при проведении опроса и определяются общие условия и факторы, от которых зависит обеспечение надежности получаемой информации.

Стаття присвячена актуальній проблемі – аналізу умов достовірності інформації у соціологічному опитуванні. У ній наводяться підходи до визначення понять достовірності, надійності, імовірності, проводиться грань між ними, а також виявляються труднощі при проведенні опитування та визначаються загальні умови і фактори, від яких залежить забезпечення надійності одержуваної інформації.

The article explores a topical theme- the analysis of the conditions for authenticity of information in sociology survey. The approaches to the definition of the concepts of authenticity, reliability and probability are illustrated, distinction between these conceptions is drawn, the difficulties of conducting a survey are displayed and general conditions and factors, on which the reliability of acquired information depends, are determined in given study.
Гумматова Л. А. Понятие достоверности информации в социологическом опросе и условия ее достижения / Л. А. Гумматова, Б. А. Ахмедов // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2017. - Вип. 18. - С. 30-32.
Keywords: понятие достоверности; достоверность информации; социологические опросы; условия достоверности; поняття достовірності; достовірність інформації; соціологічні опитування; умови достовірності; sociology survey; concepts of authenticity; authenticity of information; conditions for authenticity