Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини - (:unkn) unknown (Одеса : Фенікс, 2013)
Матеріали Другої міжнародної науково-практичної конференції «правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини» присвячені актуальним проблемам реформування Європейської системи захисту прав людини; впливу структурних та системних недоліків правових систем держав-учасниць конвенції про захист прав людини та основоположних свобод 1950 р. на виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини; правовому забезпеченню ефективного виконання рішень Європейського суду з прав людини та правовому забезпеченню ефективного застосування практики Європейського суду з прав людини. матеріали допоможуть практикам, вченим, студентам у більш глибокому освоєнні правових нормативів і цінностей, які пов’язані з функціонуванням Європейського суду з прав людини .
Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – 492 с.
Keywords: практика Європейського суду з прав людини; державний суверенітет; Європейський суд з прав людини; доктрина позитивних зобов’язань держави; Рада Європи; Європейський Союз; мусульманське право; регіоналізм права прав людини; роль адвоката; антидискримінаційні гарантії; суди загальної юрисдикції; конституційні права людини; Конвенція про захист прав людини і основних свобод; судовий прецедент; використання надр в Україні; захист біомедичних прав людини; юрисдикція щодо актів катувань; релігійні секти; практика Европейского суда по правам человека; государственный суверенитет; Европейский суд по правам человека; доктрина позитивных обязательств государства; Совет Европы; Европейский Союз; мусульманское право; регионализм права прав человека; роль адвоката; антидискриминационные гарантии; суды общей юрисдикции; конституционные права человека; Конвенция о защите прав человека и основных свобод; судебный прецедент; использования недр в Украине; защита биомедицинских прав человека; юрисдикция в отношении актов пыток; религиозные секты; practice of the European Court of Human Rights; state sovereignty; European Court of Human Rights; doctrine of positive state obligations; Council of Europe; European Union; Islamic law; regionalism human rights law; role of lawyer; anti-discrimination guarantees; courts of general jurisdiction; constitutional human rights; Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms; judicial precedent; subsoil use in Ukraine; protection of biomedical human rights; jurisdiction over acts of torture; religious sects