Плата за договором найму будівлі або іншої капітальної споруди - Позов, Ілля Ілліч; Позов, Илья Ильич; Pozov, Ilya I. (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню істотних умов договору найму будівлі або іншої капітальної споруди, зокрема, платі за користування за цим договором. Визначаються істотні умови договору найму будівлі або іншої капітальної споруди, враховується специфіка оренди державного та комунального майна, виявляються колізії цивільного та господарського законодавства щодо форми плати за цим договором. Виявлені недоліки в правовому регулюванні договору найму будівлі або іншої капітальної споруди, внесені пропозиції по їх усуненню та вдосконаленню чинного законодавства, регулюючого суспільні відносини в цій галузі.

Статья посвящена исследованию существенных условий договора найма здания или другого капитального сооружения, в частности, плате за пользование по настоящему договору. Определяются существенные условия договора найма здания или другого капитального сооружения, учитывается специфика аренды государственного и коммунального имущества, определяются коллизии гражданского и хозяйственного законодательства по форме платы по настоящему договору. Выявлены недостатки в правовом регулировании договора найма здания или другого капитального сооружения, внесены предложения по их устранению и совершенствованию действующего законодательства, регулирующего общественные отношения в этой области.

The article investigates the essential conditions of the contract of lease of a building or other capital facilities, in particular, payment for the use of the this contract. The essential conditions of the contract of lease of a building or other capital facilities are identified. Featuresof lease of a state and municipal property are taken into consideration. The conflict of civil and commercial law about the form of the payment is defined. The author has revealed the disadvantages in the legal regulation of the contract of lease a building or other capital facility and has formulated some propositions on elimination and perfection of civil legislation in this field.
Позов І. І. Плата за договором найму будівлі або іншої капітальної споруди / І. І. Позов // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 108-112.
Keywords: договір найму будівлі або іншої капітальної споруди; оренда; орендне зобов’язання; плата; наймодавець; наймач; договор найма здания или другого капитального сооружения; аренда; арендное обязательство; плата; наймодатель; наниматель; the contract of lease a building or other capital facility; lease; lease obligation; payment; the lessor; the lessee