«Українська travel журналістика» - Каплінська, Анна; Каплінська, А. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
Розглянута інформаційна складова та якість матеріалів про подорожі, розміщені на сайтах українських медіа. Проаналізовано специфіку матеріалів, глибину інформації та якість опублікованого тексту. Проведено моніторінг публікацій про подорож до Швейцарії за останні п’ять років. Reviewed informational component and quality of materials about travels posted on Ukrainian media websites. Analyzed the specifics of materials, depth of information, and quality of published text. Conducted monitoring of publications about trips to Switzerland over the last five years.
Каплінська А. «Українська travel журналістика» / Анна Каплінська // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 43-46.
Keywords: travel журналістика; українські медіа; подорож до Швейцарії; публікації; моніторинг; travel journalism; Ukrainian media; trip to Switzerland; publications; monitoring