Питання аборту на міжнародному рівні: на прикладі Польщі - Корольова, Олена Анатоліївна (Одеса : Гельветика, 2020)
Статтю присвячено вивченю проблематики права на здійснення штучного переривання вагітності крізь призму дослідження співвідношення права жінки на репродуктивний вибір та права на існування ненародженої дитини на прикладі країни Польщі. Досліджено регіональні та міжнародні механізми юридичного захисту прав людини у контексті реалізації жінкою свого права на репродуктивний вибір, серед яких центральне місце посідає Конвеція про захист прав людини і основоположних свобод.
Корольова О. А. Питання аборту на міжнародному рівні: на прикладі Польщі / О. А. Корольова // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 112-115.
Keywords: право на штучне переривання вагітності; право на життя; репродуктивний вибір; практика ЄСПЛ; Польша - заборона абортів