Міжнародно-правовий захист прав і свобод дитини - Мельник, Софія Степанівна (Одеса : Гельветика, 2020)
В статті досліджуються питання ефективності міжнародних механізмів захисту прав дітей. Розглянуто випадки порушення прав дітей. Зроблено висновки, що наявні механізми щодо захисту прав дітей не дієздатні.
Мельник С. С. Міжнародно-правовий захист прав і свобод дитини / С. С. Мельник // Права людини – пріоритет сучасної держави : збірник матер. Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конференції (10 грудня 2020 року, м. Одеса) / відп. ред. М. Р. Аракелян. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2020. – С. 144-147.
Keywords: права дитини; безпека дитини; національна безпека; міжнародні механізми захисту прав дітей; ООН