Інформаційно-тактичні стратегії протидії корупції в криміналістиці: концепт криміналістичної дезінформації - Бєлік, Лариса; Bielik, Larysa (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах висвітлено роль криміналістичної дезінформації як тактичного засобу викриття корупційних правопорушень, обґрунтовано її правові межі, форми та ефективність застосування в сучасних умовах. The theses outline the role of forensic disinformation as a tactical tool for exposing corruption offenses, defining its legal limits, forms, and effectiveness in modern investigative practice.
Informational and tactical strategies of anti-corruption counteraction in criminalistics: the concept of forensic disinformation
Бєлік Л. Інформаційно-тактичні стратегії протидії корупції в криміналістиці: концепт криміналістичної дезінформації / Л. Бєлік // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 287-289. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31210
Keywords: корупція; криміналістична дезінформація; інсценування; легенда; тактика розслідування; corruption; forensic disinformation; staging; legend; investigative tactics