Сучасні філософсько-правові доктрини : навчально-методичний посібник - Дудченко, Валентина Віталіївна; Дудченко, В. В.; Dudchenko, Valentyna V.; Капустіна, Надія Борисівна; Капустіна, Н. Б.; Kapustina, Nadiia B.; Горобець, Костянтин Валерійович; Горобець, В. В.; Horobets, Kostiantyn V. (Одеса : Фенікс, 2018)
Навчально-методичний посібник складено відповідно до освітньо-кваліфікаційної характеристики й освітньо-наукової прогрими Галузевого стандарту вищої освіти України підготовки фахівців третього вищої освіти з спеціалізації - «Фундаментальна юриспруденція». Посібник містить конспекти лекцій, плани семінарських занять,завдання для самостійної роботи, завдання підсумкового контролю з курсу « Сучасні філософсько-правові доктрини», список рекомендованих інформаційних джерел. У посібнику розглянуті сучасні філософсько-правові доктрини, такі як соціологічна юриспруденція, юридичний позитивізм, правовий прагматизм, психологічна теорія права, критичні правові дослідження та інші. Посібник може бути корисним викладачам, аспірантам, студентам, усім, хто цікавиться проблемами філософії права.
Дудченко В. В. Сучасні філософсько-правові доктрини : навчально-методичний посібник / В. В. Дудченко, Н. Б. Капустіна, К. В. Горобець. - Одеса : Фенікс, 2018. - 76 с.
Keywords: Соціологічна юриспруденція початку XX ст.; психологічна теорія права; неокантіанська філософія права; чиста теорія права Ганса Кельзена; Герберт Харт і англо-американська традиція юридичного позитивізму; правовий прагматизм в американській філософії права; комунікативна філософія права; екзистенціальна філософія права; Sociological jurisprudence of the early XX century.; psychological theory of law; neo-kantian philosophy of law; pure theory of law by Hans Kelzen; Herbert Hart and the anglo-american tradition of legal positivism; legal pragmatism in american philosophy of law; communicative philosophy of law; existential philosophy of law; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::Religion/Theology::Philosophy of religion