Геополітичні погляди Алена Де Бенуа: концептуальний аналіз - Глушков, Валерій Олександрович; Глушков, В. О.; Глушков, Валерий Александрович; Hlushkov, Valerii O. (Одеса: Фенікс, 2018)
В статті автор аналізує геополітичні погляди Алена де Бенуа щодо співвідношення ролі, історії, цінностей, просторових та часових меж Європи та Заходу. Визначає спільні та відмінні чинники розвитку християнства західно та східного типу, а також язичництва. Автор аналізує чотири епохи що пройшло в своєму розвитку людство та детально зупиняється на сучасній епосі – епосі постмодерну. Розглядає зародження та розвиток глобалізації та її наслідки для сучасного світу. Обґрунтовує перспективи кооперації зусиль Європи та Росії.

В статье автор анализирует геополитические взгляды Алена де Бенуа о соотношении роли, истории, ценностей, пространственных и временных границ Европы и Запада. Определяет общие и отличительные факторы развития христианства западного и восточного типа, а также язычества. Автор анализирует четыре эпохи прошедшем в своем развитии человечество и подробно останавливается на современной эпохе - эпохе постмодерна. Рассматривает зарождение и развитие глобализации и ее последствия для современного мира. Обосновывает перспективы кооперации усилий Европы и России

In the article, the author analyses the geopolitical views of Alain de Benoit on the relationship between the role, history, values, spatial and temporal boundaries of Europe and the West. Determines the common and distinct factors of the development of Christianity of the West and the Oriental type, as well as paganism. The author analyses the four epochs that took place in his development of humanity and details in a modern epoch – the postmodern era. He examines the origin and development of globalization and its implications for the modern world. Justifies the prospects of co-operation between Europe and Russia.
Глушков В. О. Геополітичні погляди Алена Де Бенуа: концептуальний аналіз / В. О. Глушков // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 16-34.
Keywords: Ален де Бенуа; юдеохристиянство; язичництво; глобалізація; геополітика; Ален де Бенуа; иудеохристианство; язычество; глобализация; геополитика; Alain de Benoit; Jewish Christianity; paganism; globalization; geopolitics; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE