Досвід та особливості партизанських дій у Криму 1941-1944 рр. (соціально-політичний аспект) - Турба, Микола Миколайович; Турба, Николай Николаевич; Turba, Mykola M. (My University, 1998)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата політичних наук зі спеціальності 23.00.02. - Політичні інститути і процеси. Одеська державна юридична академія. - Одеса, 1998. - Рукопис. У дисертації узагальнений досвід та вивчені особливості руху народного Опору партизанської війни в екстремальних умовах зіткнення тоталітарних режимів. Автор ставить питання про феномен, який породив партизанський рух на підставі аналізу літератури, опублікованих і неопублікованих джерел, у роботі досліджуються соціально-політичні, організаційно-тактичні та бойові аспекти народної боротьби в Криму.

Диссертация на соискание ученой степени кандидата политических наук по специальности 23.00.02. - политические институты и процессы. Одесская государственная юридическая академия. - Одесса, 1998. - Рукопись. В диссертации обобщен опыт и изучены особенности движения сопротивления в экстремальных условиях столкновения тоталитарных режимов. Автор ставит вопрос о феномене, породившем партизанское движение, на основе анализа литературы, опубликованных и неопубликованных источников. В работе исследуются социально-политические, организационно-тактические и боевые аспекты народной борьбы в Крыму.

Candidat’s dissertation in speciality 23.00.02 – political institutes and processes. Odessa Academy of Law, Odessa, 1998 – a manuscript. The dissertation on generalizes the experience and studies the peculiarities of the partisan war in extremal conditions of clash of two totalitarian regimes, which brought to life the partisan movement, on the basis of the analysis of the literature, published and unpublished sources. In the work socia-political, tactical and military aspects of the people’s struggle in the Crimea.
Турба М. М. Досвід та особливості партизанських дій у Криму 1941-1944 рр. (соціально-політичний аспект) : автореф. дис. ... канд. політ. наук : 23.00.02 / М. М. Турба; кер. роботи В. І. Шамко; Нац. ун.-т "Одеська юридична академія". – Одеса, 1998. – 17 с.
Keywords: тоталітаризм; сталінізм; ідеологія; фашизм; партизани; режим; рух; боротьба; політика; перемога; тоталитаризм; сталинизм; идеология; партизаны; движение; борьба; политика; победа; totalitarism; stalinism; ideology; fascism; partisans; movement; struggle; policy; victory