Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Філософія» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (спеціальностей 022 «Дизайн», 025 «Музичне мистецтво», 021 «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво») факультету мистецтва та дизайну - Петінова, Оксана Борисівна (Одеса : Міжнародний гуманітарний університет, 2024)
Конспект лекцій є важливим навчальним ресурсом для студентів факультету мистецтва та дизайну. Він узагальнює основні теоретичні положення дисципліни, надаючи стислий та структурований матеріал, що сприяє ефективному засвоєнню знань. Конспект допомагає студентам швидко орієнтуватися у ключових темах курсу, формує базу для подальшої самостійної роботи, підготовки до практичних занять, а також виконання наукових досліджень. Особливо корисним він є для студентів творчих спеціальностей, оскільки містить адаптовані приклади застосування філософських концепцій у сфері мистецтва та дизайну. Матеріал охоплює ключові аспекти філософської науки, зокрема її предмет, методологію, основні концепції та категорії. Конспект спрямований на розвиток у студентів критичного мислення, формування світоглядних основ та здатності до рефлексії. У лекціях представлено історичний розвиток філософських ідей, основні напрямки та школи, а також їхній вплив на сучасну науку, культуру і суспільство. Особлива увага приділяється зв’язку філософії з іншими дисциплінами та її ролі в науково-дослідницькій діяльності. Конспект стане корисним для студентів під час підготовки до семінарів, самостійного опрацювання матеріалу, підготовки до складання іспитів, а також для осмислення теоретичних і практичних аспектів філософських проблем.
Петінова О. Б. Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Філософія» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (спеціальностей 022 «Дизайн», 025 «Музичне мистецтво», 021 «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво») факультету мистецтва та дизайну / Укладач – д. філос. н., проф. Петінова О. Б.. - Одеса : Міжнародний гуманітарний університет, 2025. - 125 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29341
Keywords: Предметне поле і функціональне призначення філософії; Філософія Стародавнього світу; Філософія епохи Середньовіччя та Відродження; Філософія Нового часу; напрямки сучасної світової філософії; Поліфонія сучасного філософського пізнаня; Філософія науки; Філософія мистецтва та творчості; Музичне мистецтво