Cинтаксичні особливості українських законодавчих текстів - Просяна, А. В.; Просяна, Альона Вікторівна; Prosyana, A. V. (ВД "Гельветика", 2017)
Статтю присвячено аналізу специфіки функціонування мовних одиниць у текстах українських законодавчих актів. Висвітлено проблеми синтаксичної організації законодавчих актів в межах юридичного дискурсу. Розглянуто основні типи предикативних синтаксичних конструкцій у законодавчих актах, визначено особливості синтаксичної організації юридичного дискурсу в законодавчій репрезентативній формі. Простежено основні тенденції текстоутворення в українських законодавчих текстах.

The article analyzes the specifics of language units in the texts of Ukrainian laws. The problems of syntactical structure of the legislative texts within the legal discourse are described. The main types of predicate syntax constructions in the legislative texts are named and peculiarities of syntactical structure of the legal discourse in legislative representativeform are defined. The main trends of text creation in the Ukrainian legislative texts are given.
Просяна, А. В. Cинтаксичні особливості українських законодавчих текстів / А. В. Просяна // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 181-184.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; юридичний дискурс; законодавчий текст; синтаксис; речення; предикативність; сурядні ряди; legal discourse; legislative text; syntax; sentence; predication; subordinate cases