Кольороназви в народній медичній термінології російської та української мов - Ріднева, Л. Ю.; Ріднева, Любов Юріївна; Ridneva, L. Y. (ВД "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена дослідженню медичних термінів (народних медичних найменувань російської та української мов), структура яких містить колоративи. Визначено семантичні особливості зазначених термінологічних одиниць, їх зв’язок з іншими медичними назвами; визначено вплив світоглядного чинника на принцип номінації.

The article is devoted to the medical terms (Russian and Ukrainian folk medical items), whose structure contains koloratyvs. Defined semantic features of the terminological units, their relation to other medical names, the influence of person s outlook on principles of nomination.
Ріднева, Л. Ю. Кольороназви в народній медичній термінології російської та української мов / Л. Ю. Ріднева // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 185-188.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; лексикологія; колоративи; медична термінологія; семантична структура; принципи номінації; lexicology; koloratyvs; medical terminology; semantic structure; principles of nomination