Невиновное причинение вреда: в поисках законодательного решения - Осадчая, А. С. (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті досліджується правова природа казусу як невинного заподіяння шкоди в кримінальному праві України. Виявлено комплекс основних ознак, притаманних казусу. Запропоновано введення до кримінального законодавства та доктрини спеціального поняття "кримінальний казус".
Осадчая А. С. Невиновное причинение вреда: в поисках законодательного решения / А. С. Осадчая // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.255-257.
Keywords: казус; невинне заподіяння шкоди; форми вини; обставини; обставини, що виключають злочинність діяння; кримінальний проступок; помилка