Лексико-семантические варианты существительного system и особенности их сочетаемости в текстах «автоматизация теплознергетических процессов» - Почтарук, Г. Я.; Почтарук, Галина Яківна; Pochtaruk, G. Уa.; Лебедева, Е. В.; Лебедєва, Олена Вікторівна; Lebedeva, Elena; Гвоздь, О. В.; Гвоздь, Ольга Вікторівна; Gvozd, Olga (Одеса, 2017)
У статті представлені результати контекстологічного аналізу синтаксичних і лексичних зв'язків різних лексико-семантичних варіантів (ЛСВ) іменника system. Було визначено, що ЛСВ мають високий рівень здатності до формування синтаксичних моделей и сполучуваності із семантичними групами різних частин мови.

The paper represents the results of contextual analysis of the syntactic and lexical bonds of different lexical-syntactic variants (LSV) of the noun "system". The authors have indicated that LSVs possess the high level of capabilities of forming the syntactical models and connecting to the semantic groups of different parts of speech
Почтарук, Г. Я. Лексико-семантические варианты существительного system и особенности их сочетаемости в текстах «автоматизация теплоэнергетических процессов» / Г. Я. Почтарук, Е. В. Лебедева, О. В. Гвоздь // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т.1. – С. 99-103.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; ад'юнктна модель; дефініція; тематична група; частотність уживання; ядерна модель; adjunct model; definition; thematic group; frequency of usage; kernel model