Особливості предмета споживчого договору - Банасевич, Ірина Іванівна; Banasevych, Iryna I.; Банасевич, І. І. (Одеса, 2018)
Наукова стаття присвячена одній із особливих ознак споживчого договору – предмету. Однією з характерних рис, яка дозволяє відносити той чи інший договір до споживчого, є особливість предмета в частині його призначення виключно для особистих, сімейних, домашніх та інших потреб, не пов’язаних зі здійсненням підприємницької діяльності. У статті дається визначення поняття «особиста потреба». При цьому проведено аналіз міжнародно-правових документів, чинного законодавства України та поглядів інших дослідників названої проблеми.
Банасевич І. І. Особливості предмета споживчого договору / І. І. Банасевич // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2018. – Вип. 31. – С. 21-31.
Keywords: споживчий договір; споживач; особиста потреба; побутова потреба; предмет договору; підприємець; consumer contract; consumer; personal needs; household needs; subject of the contract; entrepreneur; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE