Характеристика основних напрямів наукової діляьності Є. В. Васьковського як теоретика права - Дзевелюк, Андрій Володимирович (Одеса, 2014)
В даній статті досліджуються життєвий та науковий шлях Євгена Володимировича Васьковського, а також його погляди на такі теоретичні і практичні питання як цивільне право, цивільний процес, морське торгове право, а також організація і перспектива розвитку російської адвокатури, юридичної етики, юридичної техніки і тлумачення права.

Life and scientific path of Eugene Vladimirovich Vaskovskiy and his views on theoretical and practical issues of civil law, civil litigation, commercial law, law of the sea, as well as the organization and the prospect of the Russian legal profession, legal ethics, legal technology and law interpretation are researched in the article.
Дзевелюк А. В. Характеристика основних напрямів наукової діяльності Є. В. Васьковського як теоретика права / А. В. Дзевелюк // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С.447-456.
Keywords: Є. В. Васьковський; цивільне право; цивільний процес; морське торгове право; адвокатура; правова етика; юридична техніка; тлумачення права; Е. В. Васьковский; гражданское право; гражданский процесс; морское торговое право; адвокатура; правовая этика; юридическая техника; толкование права; E. V. Vaskovskiy; civil law; civil litigation; maritime commercial law; advocacy; legal ethics; legal technology; law interpretation