Маніпулятивні тактики в ситуації мовного спілкування (на матеріалі оригінального латинського тексту поеми Вергілія «Енеїда») - Лефтерова, О. М.; Лефтерова, Ольга Миколаївна; Lefterova, О.М. (ВД "Гельветика", 2017)
Статтю присвячено питанням дослідження маніпулятивних тактик і стратегій у латинській художньо-мовній традиції. Аналіз античного дискурсу є важливою ланкою в дослідженні явища маніпуляції, оскільки саме в античному дискурсі сучасні науковці можуть віднайти як традиційне, так і нове, суголосне сучасності.

The article is devoted to the issues of researching mind game, communicative tactics and strategies in Latin fiction language tradition. The analysis of antique discourse is an important ling in research of manipulation and communicative strategies as it is in the antique discourse that modern scholars canfind both the traditional and the new in line with modernity.
Лефтерова, О. М. Маніпулятивні тактики в ситуації мовного спілкування (на матеріалі оригінального латинського тексту поеми Вергілія «Енеїда») / О. М. Лефтерова // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 124-127.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; маніпулятивні тактики; комунікативна культура; мовленнєва поведінка; mind game; culture of communication; speech behaviour