Публічно-приватне партнерство: вдосконалення правового регулювання з урахуванням досвіду ЄС - Вінник, О. М. (Одесса, 2015)
Транснаціональний характер комерційних відносин відомий здавна, а в умовах глобалізації економічного життя ця риса проявляється ще більш яскраво. Україна, долаючи наслідки планово-розподільчої економіки, легалізувала на початку 90-х років минулого століття зовнішньоекономічну діяльність, іноземне інвестування, участь у приватизаційних процесах іноземних учасників, а згодом – і продаж акцій підприємств у процесі їх приватизації на міжнародних ондових ринках, у т.ч. у вигляді депозитарних розписок.
Вінник О. М. Публічно-приватне партнерство: вдосконалення правового регулювання з урахуванням досвіду ЄС / О. М. Вінник // Международное право развития: современные тенденции и перспективы : материалы междунар. науч.-практ. конф. (г. Одесса, 17 июня 2015 г.) ; НУ «ОЮА» ; Кафедра междунар. права и междунар. отношений. – Одесса, 2015. – С. 8-13.
Keywords: комерційні відносини; публічно-приватне партнерство; глобалізація економіки; інвестиції; commercial relations; public-private partnership; globalization of the economy; investment; коммерческие отношения; публично-частное партнерство; глобализация экономики; инвестиции