Метафора як основа семантичної деривації термінів гастроентерології в німецькій мові - Бондар, Н. В.; Бондар, Наталія Василівна; Бондар, Наталія; Bondar, N. V. (Одеса, 2017)
Стаття присвячена дослідженню явища метафоризаціі як основи виникнення медичних термінів у німецькомовній гастроентерологіі. У ній розглядаються метафоричні моделі творення фаховоі лексики, аналізується іхня продуктивність і вплив на формування гастроентерологічноі термінологіі в німецькій мові. Досліджуються етимологічні та структурні параметри термінів.

The article is devoted to the study of the phenomenon of metaphorization as the basis of the appearance of medical terms in German-speaking gastroenterology. !n this work, metaphorical models of professional vocabulary creation are considered, their productivity and influence on the formation of gastroenterological terminology in the German language are analyzed. The etymo- logical and structural parameters of terms are studied.
Бондар, Н. В. Метафора як основа семантичної деривації термінів гастроентерології в німецькій мові / Н. В. Бондар // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т.1. – С. 28-31.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; семантична деривація; метафоричний термін; метафорична модель; етимологічна модель; гастроентерологія; semantic derivation; metaphorical term; metaphorical model; etymological model; gastroenterology