Тенденції застосування жанру «експлейнер» в пояснювальній журналістиці - Русакова, Юлія; Русакова, Ю. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
У тезах розкрито поняття експелейнер, його виникнення та характеристика. Розглянуто актуальність пояснювальної журналістики та особливості й етапи створення експлейнерів. Thesis describes the concept of explainer, its emergence and characteristics. The relevance of explanatory journalism and the features and steps of creation explainers are considered.
Русакова Ю. Тенденції застосування жанру «експлейнер» в пояснювальній журналістиці / Юлія Русакова // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 95-99. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/32213
Keywords: Експлейнер; інформація; пояснювальнажурналістика; медіа; контент; аудиторія; формат; інтернет; відео; Explainer; information; explanatory journalism; media; content; audience; format; internet; video