Специфіка затримання адвоката у кримінальному процесі - Ковиршин, Віктор; Ковиршин, В; Kovyrshyn, Viktor (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах досліджено особливості затримання адвоката відповідно до чинного кримінального процесуального законодавства України та проаналізовано співвідношення положень КПК України і Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» у частині гарантій захисту прав адвокатів під час застосування заходів процесуального примусу. Зроблено висновок, що відсутність у КПК України спеціальної процедури затримання адвоката призводить до практичних проблем у забезпеченні прав адвокатів. The theses examine the peculiarities of the detention of a lawyer in accordance with the current criminal procedural legislation of Ukraine and analyze the correlation between the provisions of the Criminal Procedure Code of Ukraine and the Law of Ukraine «On the Bar and Practice of Law» regarding guarantees for the protection of lawyersʼ rights during the application of procedural coercive measures. It is concluded that the absence of a special procedure for the detention of a lawyer in the Criminal Procedure Code of Ukraine leads to practical difficulties in ensuring the rights of lawyers.
Ковиршин В. Специфіка затримання адвоката у кримінальному процесі. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 439-441. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33614
Keywords: римінальний процес; адвокат; затримання; процесуальні гарантії; criminal procedure; lawyer; detention; procedural guarantees