Проявление правового плюрализма на примере церковного права - Бальжик, И. А.; Бальжик, І. А.; Baljik, I. A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статі вважає, що додержання державою наведених міжнародно-правових стандартів права на правову допомогу дозволить швидко та ефективно здійсню¬вати діяльність із надання та одержання правової допомоги, стане за¬порукою реалізації конституційних гарантій щодо забезпечення прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, дозволить пра¬вильно та конструктивно вирішувати конфліктні питання зацікавлених осіб. Безперечно, на теперішній час існує багато проблем, пов’язаних зі здійсненням правосуддя в Україні, проте рух у напряму міжнародних гарантій здійснення правосуддя і забезпечення прав осіб, дозволить по-долати негативні явища у цій сфері, підніме систему державних гаран¬тій на новий рівень.
Бальжик И. А. Проявление правового плюрализма на примере церковного права / И. А. Бальжик // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 78-84.
Keywords: правовой плюрализм; церковное право; правовий плюралізм; церковне право; legal pluralism; canon law