Господарські суди України в системі органів судової влади - Степанов, Сергій Валерійович; Степанов, Сергей Валерьевич; Stepanov, Sergiy V. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018)
У статті визначено місце господарських судів в системі організації судової влади та виділена їх роль як інструменту вирішення економічних спорів в умовах розвитку сучасних ринкових відносин в Україні. Автором виявлено прогалини та недоліки законодавчого та правозастосовного характеру, які негативно впливають на привабливість України для руху людей та капіталу, висловлені пропозиції, спрямовані на їх усунення. Результатом дослідження є теоретичні висновки і практичні пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства в зазначеній галузі.

The article defines the place of economic courts in the system of organization of the judiciary, and their role as an instrument for resolving economic disputes in the conditions of the development of modern market relations in Ukraine is singled out. The author identified gaps and deficiencies in the legislative and law enforcement nature that adversely affect the attractiveness of Ukraine for the movement of people and capital, and made proposals aimed at their elimination. The result of the research is theoretical conclusions and practical suggestions for improving the current legislation in this area.

В статье определено место хозяйственных судов в системе организации судебной власти и выделена их роль как инструмента разрешения экономических споров в условиях развития современных рыночных отношений в Украине. Автором выявлены пробелы и недостатки законодательного и правоприменительного характера, которые негативно влияют на привлекательность Украины для движения людей и капитала, высказаны предложения, направленные на их устранение. Результатом исследования является теоретические выводы и практические предложения по совершенствованию действующего законодательства в указанной области.
Степанов С. В. Господарські суди України в системі органів судової влади / С. В. Степанов // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2018. - № 2. – C. 110-117.
Keywords: судова система; судова влада; господарські суди; правосуддя; судочинство; judicial system; judicial power; economic courts; justice; legal proceeding; судебная система; судебная власть; хозяйственные суды; правосудие; судопроизводство