Деякі аспекти виконавчого провадження за участю іноземних фізичних та юридичних осіб - Калінін , Р. С.; Калинин, Р. С.; Kalinin, R. S. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті констатує, що згідно Конституції України, іноземці та особи без грома- дянства, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов’язки, як і громадяни України, – за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України
Калінін Р. С. Деякі аспекти виконавчого провадження за участю іноземних фізичних та юридичних осіб / Р. С. Калінін // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 454-457.
Keywords: теоретичні і практичні аспекти статусу іноземців; особливості виконавчого провадження за участю іноземних громадян та юридичних осіб; національний правовий режим; теоретические и практические аспекты статуса иностранца; особенности исполнительного производства с участием иностранных граждан и юридических лиц; национальный правовой режим; theoretical and practical aspects of the alien status; especially enforcement proceedings involving foreign individuals and legal entities; national legal regime