Дискретна математика : Навчальний посібник - Стрелковська, Ірина Вікторівна; Стрелковська, І. В.; Стрелковская, Ирина Викторовна; Strelkovska, Iryna V.; Буслаєв, А. Г.; Буслаєв, Анатолій Григорович; Харсун, О. М.; Пашкова, Т. Л.; Баранов, М. І.; Григор’єва, Т. І.; Вишневська, В. М.; Кольцова, Л. Л. (Одеса : ОНАЗ ім. О. С. Попова, 2010)
Навчальний посібник охоплює теоретичний та практичний матеріал з розділів дискретної математики: теорія множин, математична логіка, теорія графів, алгебраїчні структури. Розділи 1 … 4, що складають теоретичну частину матеріалу навчального посібника, написано проф. Стрелковською І.В., доц. Буслаєвим А.Г., ст. виклад. Харсуном А.М. Приклади розв’язання типових задач, перевірочні тести та зав- дання для самостійної роботи студентів розроблені доцентами Пашковою Т.Л., Барановим М.І., Григор'євою Т.І., Вишневською В.М., виклад. Кольцовою Л.Л. Матеріал навчального посібника широко ілюстровано рисунками. Для засвоєння викладеного матеріалу цілковито вистачить базових знань з математики за середню школу. У посібнику є список використаних джерел, певну частину яких становлять видання, які описують сучасні комп’ютерні технології. Навчальний посібник призначено для студентів молодших курсів вищих навчальних закладів, але може бути корисним також для тих, хто вивчає курс дискретної математики і застосовує її методи у прикладних питаннях, і для тих, хто бажає самостійно оволодіти навичками застосування методів дискретної математики.
Дискретна математика : навч. посіб. / І. В. Стрелковська, А. Г. Буслаєв, О. М. Харсун, Т. Л. Пашкова, М. І. Баранов, Т. І. Григор’єва, В. М. Вишневська, Л. Л. Кольцова. − Одеса : ОНАЗ ім. О. С. Попова, 2010. − 196 с.
Keywords: теорія множин; відношення; математична логіка; функції алгебри логіки; бульова алгебра; теорія графів; Research Subject Categories::MATHEMATICS