Переваги та недоліки голосування в інтернет - Вайєр, Аліна Марленівна; Вайєр, А. М.; Вайер, Алина Марленовна; Vaiier, Alina M. (Одеса: Фенікс, 2017)
Використання сучасної електроніки та мережі Інтернет є одним з найважливіших та найперспективніших етапів розвитку демократії в окремо взятих державах. Це стосується і розвитку електронного голосування в Інтернеті за допомогою терміналів. В даній статті проаналізовано переваги і недоліки Інтернет-голосування в Україні. Акцентовано увагу на досвід зарубіжних країн. Зроблено висновок, що не дивлячись на всі ризики і суттєві мінуси сучасного етапу розвитку електронних технологій, голосування в Інтернеті є найбільш швидкою, зручною і демократичною системою волевиявлення виборця.

Использование современной электроники и сети Интернет является одним из важнейших и перспективных этапов развития демократии в отдельно взятых государствах. Это касается и развития электронного голосования в Интернете с помощью терминалов. В данной статье проанализированы преимущества и недостатки Интернет-голосования в Украине. Акцентировано внимание на опыт зарубежных стран. Сделан вывод, что несмотря на все риски и существенные минусы современного этапа развития электронных технологий, голосование в Интернете является наиболее быстрой, удобной и демократической системой волеизъявления избирателя.

The use of modern electronics and the Internet is one of the most important and most promising stages of the development of democracy in individual states. This also applies to the development of online e-voting using terminals. This article analyzes the advantages and disadvantages of Internet voting in Ukraine. The emphasis is on the experience of foreign countries. It is concluded that despite all the risks and significant disadvantages of the current stage in the development of electronic technologies, voting on the Internet is the fastest, most convenient and democratic system of the will of the electorate.
Вайєр А. М. Переваги та недоліки голосування в інтернет / А. М. Вайєр // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 262-272.
Keywords: голосування; мережа Інтернет; електронне голосування; голосование; сеть Интернет; электронное голосование; voting; Internet; electronic voting; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE