Особливості виконання спадкового договору в умовах воєнного стану - Коваленко, Сергій Олегович; Коваленко, С. О.; Kovalenko, Serhii O. (Одеса : Фенікс, 2026)
В умовах дії воєнного стану в Україні особливого значення набувають питання стабільності цивільного обороту, збереження приватної автономії особи та забезпечення реального виконання договірних зобов’язань, пов’язаних із переходом майна на випадок смерті. Одним із таких правових інструментів є спадковий договір, який, на відміну від класичного спадкування за законом або за заповітом, поєднує у собі елементи договірного регулювання та посмертного переходу майна.
Коваленко С. О. Особливості виконання спадкового договору в умовах воєнного стану. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 138-142. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33010
Keywords: цивільне право; цивільне законодавство; цивільні правовідносини; спадко- ве право; спадкування; зобов’язання; договірні зобов’язання; договір; спадковий договір; вико- нання договору; воєнний стан; civil law; civil legislation; civil legal relations; inheritance law; inheritance; obligations; contractual obligations; contract; inheritance contract; execution of contract; martial law